X

Kies een station:

Luister live

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

banner02

5224 cadeautjes opgehaald

24 December 2014

Tijdens haar jaarlijkse inzamelactie ‘Ieder Kind Een Kerstcadeau’ heeft radiozender Dolfijn FM 5224 cadeaus ingezameld. Luisteraars, zowel individueel als families als bedrijven en organisaties, brachten de afgelopen twee weken de cadeaus naar de radiostudio. De cadeaus gaan naar minder bedeelde kinderen op Curaçao en werden door Dolfijn FM verdeeld onder bijvoorbeeld speelscholen, scoutingverenigingen, pastories en welzijnswerkers.

Stationmanager Egon Sybrandy kijkt met een blij gevoel terug op de actie: “Naast bedrijven met grote aantallen cadeaus kwamen er ook veel luisteraars of gezinnen die één, twee of vijf cadeautjes kwamen brengen. Het familiegevoel is weer terug in de actie! Zo vroeg een luisteraar voor zijn veertigste verjaardag geld om cadeaus voor Ieder Kind Een Kerstcadeau te kopen. Dat is slechts één van de talloze mooie, ontroerende initiatieven die rond de kerstactie zijn ontstaan.”

De actie bracht voor het negende jaar een paar duizend cadeaus bij elkaar, die vervolgens door vrijwilligers gesorteerd en verdeeld worden. Vrijwilligster Caroline Castendijk heeft veel coördinatie op zich genomen en kijkt tevreden terug:  “Het is altijd een beetje puzzelen om goed uit te komen op het einde, maar het is weer gelukt om alle cadeaus in de handen van kinderen te krijgen die het verdienen.”

Dolfijn FM zegt de actie zeker te willen voortzetten. Aankomend jaar wordt het de tiende keer. De radiozender heeft dan ook iets speciaals in petto. “Maar eerst nagenieten van deze geslaagde negende editie” blikt Sybrandy terug. Over wat er voor volgens jaar gepland staat wil hij nog niets loslaten.

Premier Ivar Asjes (foto) legde de eerste twee cadeautjes onder de kerstboom: één voor een jongen en één voor een meisje. Hoe dat ging, hoor je hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play