X

Kies een station:

Luister live

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

banner02

Leon Russell overleden

14 November 2016

In Nashville is zondag op 74-jarige leeftijd Leon Russell in zijn slaap overleden, zo laat zijn vrouw weten.

Russell werd geboren in Tulsa waar hij zich liet beïnvloeden met muziek variërend van blues en country tot pop. Op 14-jarige leeftijd stond hij al op het podium van Tulsa en met J.J. Cale vormde hij de groep The Starlighters. Als studiomuzikant speelt hij in de jaren zestig voor onder meer The Byrds en Herb Alpert. In 1965 brengt hij zijn eerste single, Everybody’s Talking ‘Bout The Young. In 1974 staat hij met Dave Mason en Stevie Wonder in de Tipparade met The Lonely One.

Hij begeleidde de Mad Dogs & Englishmen-tournee van Joe Cocker en stond met George Harrison, Edgar Wynter, Willie Nelson en Elton John op het podium. Ook schreef hij nummers voor onder meer Elvis Presley, Joe Cocker en Bob Dylan. In 2011 werd hij opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame. Zijn laatste album verscheen in 2014, Life Journey.

Eerder dit jaar werd Russell getroffen door een hartaanval. Zijn vrouw liet weten dat hij zondagochtend in zijn slaap is overleden. Tijdens het BlueSeas Festival van 2016 was Leon Russell een van de main acts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play