X

Kies een station:

Luister live

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

banner02

Top 10 Grootste Cruiseschepen ter Wereld

11 February 2015

Cruiseschepen en zijn opvarenden zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Curaçao. Elke keer als er zich weer een groot cruiseschip in de haven van Willemstad aandient brengt dat duizenden bezoekers op de been. Het betreft dan ook boot – van immens grote proporties – ingericht als een compleet gefaciliteerde leefomgeving! Hieronder de top 10 grootste cruiseschepen ter wereld.

10. Norwegian Getaway – 4000 passagiers
Dit cruiseschip draagt entertainment op magistrale wijze uit! Je hoeft niet bang te zijn dat je je gaat vervelen want naast vele shows kun je hier ook films kijken en games spelen op een 9,1 meter hoog video scherm. Het zwembad is uitgerust met maar liefst vijf glijbanen, waaronder een zogenaamde vrije val.Tel daarbij op de vele restaurants,barretjes en winkels én het is duidelijk; aan boord van de Norwegian Getaway is geen plaats voor verveelde mensen. De Norwegian Getaway is gebouwd in 2014 en kenmerkt zich door een volume van welgeteld 145.655 GT, en een lengte van 326 meter. De maximumsnelheid bedraagt bijna 40 kilometer per uur.Norwegian Getaway.

9. Norwegian Breakaway – 4000 passagiers
Het bruggetje van Norwegian Getaway naar Norwegian Breakaway is snel geslagen! Beide cruiseschepen worden geëxploiteerd door dezelfde rederij, namelijk Norwegian Cruise Line. Norwegian Breakaway is de grote broer van Norwegian Getaway. Het schip is 324 lang en 40 meter breed en heeft als thema New York.
Break Away,

8. Queen Mary 2 – 3090 passagiers
De Quin Mary 2 is gedoopt door Elizabeth II, de naam verwijst namelijk naar haar grootmoeder. De bouw van de Queen Mary ging niet zonder slag of stoot. Zo stortte op de bouwwerf een voetgangersbrug in. Dit ongeluk kostte 16 mensen het leven.Gelukkig heeft zich aan boord nooit een dergelijk drama voorgedaan. Anno 2015 maakt de Queen Mary 2 cruises naar Zuid-Amerika en het Caribische Gebied. De Quin Mary 2 kenmerkt zich door een volume van 148,528 GT. De Queen Mary 2 is 345 meter lang. Queen Mary.

 

7. Independence of the seas – 3624 passagiers
Sportief ingestelde mensen zullen zich hierop prima vermaken. Wat te denken van een interactief waterpark? Verder kun je op deze cruiseschepen basketballen en volleyballen. Doe je het liever wat rustiger aan, dan neem je plaats in één van de restaurants of bars.. Alle schepen van dit type kenmerken zich door een inhoud van 154.407 GT. Hierbij past een lengte van 339 meter. Independence of the seas.

6. Liberty of the seas – 3634 passagiers
In anderhalf jaar tijd bouwde men dit imposante cruiseschip. Eigenlijk zou het de naam Endeavour of the seas krijgen, maar dat werd veranderd in Liberty of the seas. De eerste haven – die door dit schip werd aangedaan – was die van Southampton. Na een aantal dagen, waarin er wereldwijd veel aandacht was voor de Liberty of the seas, zette de bemanning koers richting de Cape Liberty Cruise Port.Liberty Of The Seas.

5. Freedom of the seas – 3624 passagiers.
Opvallend aan de Freedom of the seas is de extra breedte van dit cruiseschip. Deze ruimte is benut voor een intern promenadedek. Hiermee samenhangend is in alle hutten – dus ook die op de bovenste dekken – een buitenraam aangebracht. Een dergelijke constructie was niet eerder toegepast.Freedom of the seas.

4. Norwegian Epic – 4100 passagiers
Op 24 juni 2010 voer de Norwegian Epic van Southampton naar New York. Dit was de eerste, officiële tocht van dit reusachtig grote cruiseschip. Hoewel de lengte wat achterblijft – de Norwegian Epic is 329 meter lang – is het volume net wat groter dan dat van de eerdergenoemde schepen. De Norwegian Epic bestaat uit 16 dekken. Naast vele hutten en suites bieden de dekken plaats aan maar liefst 14 restaurants en 18 barretjes. Heel bijzonder is het ronde theater – genaamd Cirque Dreams and Dinner – waar 265 passagiers tegelijkertijd kunnen genieten van een diner gecombineerd met een voorstelling.Norwegian Epic.

3. Quantum of the seas – 4180 passagiers
Op nummer 3 staat Quantum of the seas. De Quantum of the seas beschikt over 34 zogenaamde aangepaste hutten. Hiermee samenhangend beschikt dit schip over meer liften. Net als de eerdergenoemde cruiseschepen – waarvan de naam eindigt in ‘…of the seas’ – is ook Quantum of the seas eigendom van Royal Carribean International.Quantum Of The Seas.

2. Oasis of the seas – 6269 passagiers
De Oasis Of The Seas beschikt over een inhoud van ruim 225.000 GT. De lengte van de Oasis Of The Seas is 362 meter. Naast 6269 passagiers, is er op de Oasis ook 2161 bemanning aan boord. Oasis Of The Seas.

1. Allure of the seas – 5400 passagiers
Op nummer 1 van de grootste cruiseschepen ter wereld staat de Allure of the seas. Het schip staat bekend als het zusterschip van Oasis of the seas; beide schepen beschikken over exact dezelfde afmetingen. Allure of the seas is wat jonger. In totaal kunnen op dit cruiseschip 6.318 passagiers verblijven. Zij mogen rekenen op de hulpvaardigheid van 2.400 bemanningsleden. Bijzonder aan Allure of the seas is dat alle 16 dekken zijn opgetrokken in de stijl van een buurt uit een bekende stad. De bouw van de Allure of the seas heeft ongeveer € 750.000.000 gekost.

Allure Of The Seas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play