X

Kies een station:

Luister live

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

banner02

Vijfde en zesde coronageval op Curaçao

24 March 2020

Curaçao telt een vijfde en zesde coronageval. Dat is zojuist door epidemioloog Izzy Gerstenbluth bekend gemaakt op de dagelijkse corona briefing van de overheid.

Het vijfde geval betreft volgens ingewijden een vrouw van begin 20 die met haar ouders vanuit Miami is aangekomen. De Curaçaose woont en studeert in Nederland, haar ouders wonen op Curaçao. Voor zover bekend is zij niet met anderen buiten het vliegveld in contact geweest. Wel heeft ze met andere passagiers in het vliegtuig gezeten en is de vrouw langs de douane en immigratie gegaan. Alle personen met wie de vrouw in aanraking is geweest, zouden inmiddels zijn benaderd door de GGD, zitten thuis in quarantaine en worden gemonitord. Bij ons is nog niet bekend op welke dag zij precies gevlogen heeft.

Over het zesde besmettingsgeval hebben wij nog geen informatie, behalve dat dit net als alle andere gevallen een import-case betreft, dus dat diegene de ziekte in het buitenland heeft gekregen. De cijfers tot nu op het eiland: zes besmettingen, 1 sterfgeval en 2 personen zijn inmiddels hersteld, hetgeen betekent dat we op Curaçao momenteel drie besmette personen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play