X

Kies een station:

Luister live

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

banner02

5 handige tips om goedkoper te vliegen

1 November 2014

Met de volgende 5 tips kan je er voor zorgen dat je goedkoper kan reizen. En goedkoper reizen betekend meer geld uit kunnen geven op je vakantiebestemming of kunnen sparen voor een andere reis. Anyway het kan goedkoper!

Tip 1: Boek vroeg

Last Minute is uit, vroeg boeken in: ongeveer 6 weken van tevoren. Bijkomend voordeel is dat je ook veel voorpret hebt van je vroege boeking omdat je naar de datum van vertrek gaat toeleven.

Tip 2: Schrijf je in voor e-mail alerts

Als je toch last minute iets wilt boeken, laat je dan gewoon makkelijk voorlichten. Schrijf je in voor e-mail alerts van je favoriete luchtvaartmaatschappij. Focus je vooral op de dinsdagmiddag. Als ze dan nog veel lege stoelen hebben voor het weekend erna, zullen ze vaak een lager tarief gaan aanbieden. Schrijf je alleen niet bij te veel aanbieders in want dan krijg je zo veel aanbiedingen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

 

Tip 3: Kies bestemming ‘overal’

Als je in de stemming bent om bestemmingen te ontdekken die je zelf niet had bedacht, kies dan voor de goedkope ‘basement’ vluchten. Vul alleen het vliegveld in vanaf waar je wilt vetrekken en in de bestemmingsveld ‘Overal’. Op deze manier ga je echt het avontuur aan en kom je op plaatsen waar je anders niet snel naar toe zou gaan.

Tip 4: Struin het internet af op dinsdagmiddag

Op dinsdag publiceren de meeste luchtvaartmaatschappijen hun last minute weekend deals. Statistieken laten ook zien dat tarieven dalen op dinsdagmiddag. Luchtvaartmaatschappijen beginnen normaalgesproken hun sales op maandagavond en omdat concurrenten daar dan op inspelen, zijn de tarieven op dinsdagmiddag rond 15:00 uur op het laagste punt. Dus lekker tijdens werktijd je reis plannen.

Tip 5: De 24-uurs regel

Sommige luchtvaartmaatschappijen geven u een gratis refund als je binnen 24 uur uw vlucht cancelt. Als de kosten voor de vlucht flink dalen, cancel dan uw eigenlijke vlucht en boek een nieuwe. Check wel goed of de maatschappij waar u boekt, deze 24-uurs regel hanteert anders betaalt je een ‘boete’.

Veel plezier met het plannen van je reis!

Comments are closed.


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play