X

Kies een station:

Online Radio

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

Curacao gaat in lockdown

22 March 2021

Vanaf woensdag is op Curaçao een lockdown van kracht. Alle maatregelen zijn er op gericht mensen zoveel mogelijk thuis te laten blijven. De regels gelden voor in elk geval twee weken. Hieronder een overzicht:
__________________________
De avondklok wordt niet aangepast, wel wordt er een Plachi di Dia ingesteld. Maandag en donderdag zijn nummers A, D, F, G, H, K, BF, Z, WA aan de beurt. Op dinsdag en vrijdag mogen alleen voertuigen met B, J, L, N, R, U, MF de straat op. Woensdag en zaterdag zijn S, T, V, X en Y aan de beurt. Op zondag mag niemand naar buiten en is er sprake van een ‘autoloze zondag’. Er kunnen uitzonderingen op de Plachi di Dia worden aangevraagd. Ga hiervoor naar kalamidat.cw.
__________________________
Een uitzondering is er ook voor het ophalen en wegbrengen van je kind naar school of kinderopvang. Dit kan tussen 4.30 uur en 8.00 uur en 12.00 uur en 14.00 uur ‘s middags. Morgen wordt meer informatie gegeven over de voortzetting van het onderwijs. Voor mantelzorg is er een uitzondering tussen 4.30 uur en 8.00 uur ‘s ochtends en 16.30 uur en 20.00 uur ‘s avonds.
__________________________
Alle sportscholen moeten dicht. Sporten in groepsverband mag niet meer. Individuele sporten mogen wel, maar daarvoor mag je niet met de auto naar een plek gaan om te sporten. Individuele sporten buiten mogen eveneens tussen 4.30 uur en 8.00 uur ‘s ochtends en 16.30 uur en 20.00 uur ‘s avonds.
Bezoek aan strand is verboden.
__________________________
Restaurants en truki pan mogen alleen nog bezorgen. Dat mag tussen 12.00 uur en 20.00 uur. Er moet wel een uitzondering worden aangevraagd op de Plachi di Dia voor de voertuigen waarmee wordt bezorgd.
__________________________
De luchthaven en grens blijven geopend. Alle bezoekers van het eiland moeten de regels volgen. Ook voor toeristen zijn de lockdownregels van kracht, zoals een Plachi di Dia en de avondklok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play