X

Kies een station:

Luister live

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

banner2021

De 5 duurste jachten ter wereld

10 January 2017

Dit zijn de speeltjes van de allerrijksten op aarde: de vijf duurste superjachten ter wereld. We verwelkomen ze graag in de Curaçaose haven – als het allemaal past tenminste!

 

5. Dubai ($350 miljoen)

Rashid al-Makthoum, de Sheikh van Dubai, is eigenaar van deze drijvende stad.  De ‘Dubai’ is net iets duurder dan de ook op Curaçao bekende ‘Superyacht A’ van Andery Milnichenko die ook wel eens op Curaçao ligt, en dat zit ‘m onder andere in het zwembad met handgemaakte tegels aan boord.

dubai 1

 

 

 

 

 

 

 

 

De bouw van de ‘Dubai’ duurde tien jaar om uiteindelijk andere royalty vrienden uit het Midden-Oosten te kunnen ontvangen. Toen dit superjacht in 2006 voltooid was, gold ‘Dubai’ als grootste jacht ter wereld.

Dubai2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felle kleuren overheersen in het extravagante luxe interieur. Om de boel draaiende te houden, biedt ‘Dubai’ plek aan 115 bemanningsleden.

dubai 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Sailing Yacht A ($400 miljoen)

Het nieuwe speeltje van de Russische miljardair Andrey Melnichenko (44) dat in oktober te water werd gelaten, is het grootste zeiljacht ter wereld. Hoger dan de Big Ben toren in Londen, en met bijna 150 meter in lengte, twee keer zo lang als een Boeing 747.

sailingyacht a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zijn vorige boot, de ‘Superyacht A’ (goed voor $323 miljoen) lag de afgelopen jaren regelmatig in de Curaçaose Annabaai.

sailingyacht a 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laten we hopen dat Andrey met zijn nieuwe imposante gevaarte binnenkort ook langskomt – als die hier tenminste past.

sailingyacht a 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Azzam ($650 miljoen)

De Noorse makers noemen ‘m zelf ‘the most complex and challenging yacht that has ever been built’. Eigenaar is Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nayan, de president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van Abu Dhabi.

azzam

 

 

 

 

 

 

 

 

Met 180 meter lengte stootte de ‘Azzam’ de ‘Eclipse’ van Roman Abramovitch van de troon als het grootste jacht ter wereld.

The world's largest superyacht Azzam is launched in Germany, April 5 2013. See SWNS story SWYACHT; The world’s largest superyacht was launched with the £400 million vessel measuring a staggering 590 FEET. Azzam has been described as the “most complex and challenging yacht which has ever been built”. The incredible yacht is around 54ft (17.5m) longer than the Eclipse, which is Chelsea-owning oligarch Abramovich's current flagship vessel. It is thought to have been built for a very wealthy Saudi Arabian

Aan boord bevindt zich behalve een onderzeeër ook een eigen raketafweersysteem.

 

azzam 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Eclipse ($450 miljoen – $1,2 miljard)

De Russische oliemiljardair Roman Abrahamovitch, ook eigenaar van voetbalclub Chelsea, is eigenaar van deze superjacht. De geschatte kosten van dit drijvende paleis  lopen uiteen tussen $450 miljoen en $1,2 miljard. Aan boord bevinden zich een onderzeeër, twee helipads, kogelvrij glas, een raketafweersysteem.

eclipse 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgens geruchten heeft de ‘Eclipse’ zelfs een laser-systeem aan boord om paparazzi’s het werk onmogelijk te maken.

eclipse 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort geleden lag de ‘Eclipse’ nog buiten Simpson Bay op Sint Maarten – simpelweg omdat ‘ie te groot was om naar binnen te varen.

eclipse 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Streets of Monaco ($1,1 miljard)

Of deze drijvende mini-stad ooit echt gemaakt gaat worden, is de vraag, maar het ontwerp bij het Engelse Yacht Island Design ligt klaar.  Verschillende herkenningspunten uit Monaco zijn terug te vinden op dit 150 meter lange gevaarte, zoals het beroemde Monte Carlo Casino, het raceparcours en Café en Hotel de Paris.

streets of monaco 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast zijn natuurlijk ook zwembaden, een helipad en een tennisbaan aan boord en bieden de suites aan boord ruimte voor zeventien gasten.

streets of monaco 2

 

 

 

 

 

 

 

 

We wachten af tot één van de rijken der aarde gek genoeg is om hier zijn nieuwe passieproject van te maken.

streets of monaco 3

One response to “De 5 duurste jachten ter wereld”

  1. halal says:

    i have se money

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play