X

Kies een station:

Online Radio

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

banner2021

Ieder Kind een Kerstcadeau breekt record aantal cadeaus, 6748!

15 November 2020

De vijftiende editie van Ieder Kind een Kerstcadeau heeft dit jaar een record verbroken. Nog nooit in het vijftienjarig bestaan van de actie werden er zoveel cadeautjes opgehaald dan tijdens de afgelopen editie. Met behulp van particulieren en bedrijven werden er maar liefst 6748! cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeautje zouden krijgen deze kerst. Op het moment van schrijven zijn er al 5886 cadeautjes gedistribueerd onder 101 hulporganisaties. 

Dat betekent dat al ruim 5886 kinderen een kerstcadeau hebben ontvangen die dat normaal gesproken niet zouden krijgen. De andere helft wordt de komende dagen verdeeld onder hulporganisaties en in de wijken waar de hulp hard nodig is. Rotaract heeft de contacten met deze organisaties en werkt daarbij onder andere samen met het Korps Politie Curaçao om de cadeaus te bezorgen bij die gezinnen waarbij voor de kinderen een cadeau geen vanzelfsprekendheid is.

IKEKC 3

Beetje spannend

Van woensdag 9 tot en met woensdag 16 december werd er door Dolfijn FM live uitgezonden vanuit het Children’s Museum Curaçao. Bij aanvang van de actie waren de samenwerkende organisaties nog nerveus, zouden er wel cadeautjes worden gebracht terwijl het eiland hard is geraakt door de coronacrisis? Het tegenovergestelde bleek waar. Curaçao heeft wederom laten zien een groot hart te hebben en klaar te staan voor elkaar. Een veel gehoorde boodschap van particulieren en bedrijven: ‘juist tijdens deze coronacrisis wil ik mijn steentje bijdragen.’

En dat ging vaak gepaard met bijzondere, mooie en emotionele verhalen. In het bijzonder blijft het verhaal bij van luisteraar Valie bij. Zij kwam als particulier maar liefst 52 cadeautjes brengen. Valie: ,,Ik weet vanuit mijn jeugd hoe het is om zonder cadeautje met kerst op te groeien. Nu ben ik in de positie om iets terug te doen en 52 kinderen blij te maken.”

Dankbaar voor donaties

Kristy Senior van Rotaract kijkt met een goed gevoel terug op de actie: ,,Het is fantastisch dat heel Curaçao zich heeft ingezet voor ieder kind op Curaçao. We zijn ontzettend dankbaar voor alle donaties en zorgen dat ze op de juiste plek terechtkomen.” Stationmanager van Dolfijn FM, José de Bruin: ,,Het is hartverwarmend om te zien als er een cadeau wordt gebracht door een kind, voor een ander kind. Precies de reden voor het kindermuseum om zich bij de actie aan te sluiten. Esther Pijl van het Children’s Museum Curaçao: ,,dit sluit precies aan bij onze doelstelling om kinderen al op vroege leeftijd te leren iets goeds bij te dragen.”

Bedrijven

Ook bedrijven maakten zich de afgelopen dagen hard voor de actie. Vanuit alle hoeken van het bedrijfsleven, van overheids-nv tot aan trustkantoor, werden donaties gedaan. Iedereen wilde zijn of haar steentje bij dragen om de kinderen van Curaçao een fijne kerst te bezorgen. Daarvoor zijn de organisaties enorm dankbaar. ,,Het is niet vanzelfsprekend om een donatie te doen. Of het nou één cadeautje was of dat het ging om 900, ze worden allemaal, stuk voor stuk, gewaardeerd en komen op de juiste plek terecht.”

Dank je wel!

Naast alle bedrijven en particulieren die een cadeautje hebben afgeleverd willen de organisaties ook alle vrijwilligers bedanken die zich belangeloos hebben ingezet om de cadeaus op de juiste plek te krijgen.

IKEKC 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play