X

Kies een station:

Online Radio

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

banner2021

‘Shonnan open je oren en ogen’

21 March 2020

De regering heeft wederom een oproep gedaan op iedereen om de maatregelen rondom het coronavirus in acht te nemen. In de dagelijkse persconferentie zei premier Eugene Rhuggenaath: ,,Shonnan, open je oren en ogen. Wees verstandig. Volg de richtlijnen van de overheid en zorg dat dit virus zich niet verspreidt.” Volgens de premier zitten er nog te veel mensen bij elkaar, op stranden, bij truki pans en ‘onder de boom’. ,,Ik zie met bezorgdheid dat de boodschap bij lang niet iedereen duidelijk is. Deze situatie is serieus.” Op dezelfde persconferentie heeft epidemioloog Izzy Gerstenbluth laten weten dat er niets is veranderd aan de cijfers. 3 gevallen, waarvan 1 overleden en 2 worden nog gemonitord. Er wordt nog gewacht op de uitslag van tests van 4 mensen. Maar dat wil niet zeggen dat die ook besmet zijn.
In totaal zo’n 830 mensen uit het buitenland terug, die zitten in thuisquarantaine. Premier Eugene Rhuggenaath is niet alleen maar negatief: ,,Velen van ons laten zich in deze dagen van hun beste kant zien. Dank daarvoor. Ik ben trots op dit eiland.”

2 responses to “‘Shonnan open je oren en ogen’”

  1. Chris says:

    Helaas werkt thuisquarantaine alleen als daar controle op is. Mijn achterburen zijn een paar dagen geleden uit Nederland gekomen en het is daar toch een gezellige boel van komen en gaan van bezoek en hen zelf! Men neemt gewoon totaal geen verantwoordelijkheid. En ze zullen echt niet de enige zijn!

    • Rombout Versluijs says:

      Ik denk niet dat met de capaciteit heeft om dit te controleren. Mensen moeten dit zelf doen, zolang zij dit niet doen zijn zij een gevaar voor anderen. Klinkt hard, maar het zal eerst ernstig fout moeten gaan voordat mensen de ernst van iets in zien. Kijk naar alle andere landen waar mensen ook “social distancing” meer zien als een betaald/onbetaald verlof en met zijn alleen lekker naar buiten gaan. Alle regels compleet aan hun laars lappen. Zal waarschijnlijk alleen werken als er ACTIEVE controle is op straat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play