X

Kies een station:

Online Radio

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

Waarom Snack Friday eigenlijk helemaal niet zo SLECHT is als je denkt…

29 June 2017

Frikadellen speciaal, een broodje kroket met een dikke laag mosterd of een portie extra doorbakken patat speciaal… Het mag ALLEMAAL op de Snack Friday van Dolfijn FM, maar heel gezond is het misschien niet… FOUT! Frikadel speciaal

Er is nu geen reden meer om niet mee te doen aan Snack Friday, want uit onderzoek blijkt dat je van een uitgebreide lunch zelfs kan afvallen!

Er zitten natuurlijk wel een paar haken en ogen aan, want (helaas) er is nog nooit iemand afgevallen van twee broodjes kaassoufflés met mayo elke middag. Het heeft alles te maken met de verhoudingen tussen de maaltijden die je eet. Je hebt meestal de neiging om veel te eten tijdens het avondeten, maar als je probeert af te vallen kun je beter ’s middags een uitgebreide maaltijd nemen.

Volgens de American Journal of Clinical Nutrition kun je het beste de helft van je aanbevolen hoeveelheid calorieën met je lunch eten en zo’n 20 procent tijdens het avondeten.  De mensen die meededen met hun onderzoek, vielen op die manier in twee weken zelfs bijna zes kilo af. Geen excuus dus om niet meer mee te doen aan de Snack Friday! Eet smakelijk!

One response to “Waarom Snack Friday eigenlijk helemaal niet zo SLECHT is als je denkt…”

  1. rl says:

    Extra doorbakken patat is wel echt heel erg ongezond ivm het kankerverwekkende acrylamide wat daardoor in de aardappel ontstaat. Afgezien van deze donkerbruine friet, verder goed idee dit verhaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play