X

Kies een station:

Online Radio

9730

4610973

+5999 4610973

studio@dolfijnfm.com

‘Wij zijn blij’

26 January 2018

Je weet het natuurlijk al véél langer maar vandaag blijkt het opnieuw uit onderzoek: wij op Curacao zijn blij! Palmbomen, witte stranden en een gemiddelde temperatuur van 28 graden: het maakt ons een behoorlijk gelukkig volkje. In vergelijking met Nederland hebben wij veel minder vaak depressieve klachten. En dat snappen wij maar al te goed. Geen triest weer met eindeloze bakken regen maar gewoon een verfrissend tropisch buitje op z’n tijd en daarna gewoon weer bakken (in de) zon! Maar twee procent van de Curacaose inwoners kent depressieve klachten en dat is best bijzonder: wereldwijd is het een van de meest voorkomende ziekten. In Nederland is 8 procent van de inwoners bijvoorbeeld depressief.

Ik_ben_blij

Weg met die sigaret!

En wij als Curacao zijn sowieso lekker bezig: we roken minder dan in bijvoorbeeld Nederland. En ook komt problematisch alcoholgebruik hier veel minder vaak voor. We houden het gewoon bij een fijne en ijskoude cocktail. En paffen laten we over aan iemand anders.

Roken

Te dik

Er is trouwens ook iets minder goed nieuws: we zijn met z’n allen wel een tikkie te dik. Maar een derde van de inwoners heeft een gezond gewicht. Ook het advies van moeders om genoeg groenten en fruit te eten slaan we massaal in de wind: minder dan de helft eet elke dag de aanbevolen hoeveelheid. We rennen liever naar de fastfoodketen blijkt uit datzelfde onderzoek. En drinken er dan ook een enorme beker frisdrank bij. Nou proost dan maar! Liever te dik in de kist…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Altijd en overal DolfijnFM? Download dan nu onze app! Download van de Apple Store Download van Google Play